Zonder Stress op (golf)reis gaan

Herken jij dat ook? Willen golfen op de mooiste banen ter wereld. Maar vindt die maar eens en als je er al één gevonden hebt, hoe plan je dat je ook gegarandeerd kunt genieten van de baan? Uit ervaring weet ik dat er dan VEEL meer bij komt kijken dan gewoon een standaard reis uit een catalogus boeken.

Kunnen genieten op de golfbaan, hangt van meerdere factoren af. Vaak kijken golfers eerst naar prijs, bestemming, klimaat, jaargetijden en baandrukte. Maar er is meer en dit maakt het tot maatwerk. Wat voor de één passend is, is voor de ander juist geen optie.
De één wil alleen voor het golfen gaan, terwijl de ander juist golf met andere vakantieactiviteiten wil combineren.
Als je alleen voor het golfen gaat dan wil je wellicht ook nog op verschillende banen kunnen spelen, terwijl bij een combi(golf) vakantie, juist de verscheidenheid aan banen minder belangrijk is. Want de niet-golf mogelijkheden in de regio zijn dan minstens zo belangrijk.
Maar het kan ook zijn dat jij het juist leuk vindt om meerdere keren op dezelfde baan te spelen. Als dit zo is, dan wil je dat de baan gevarieerd is, zodat een tweede keer spelen ook leuk en uitdagend blijft.

Hoe een baan aangeschreven staat, hoe bekend de naam is, is leuk, maar zeker niet alles. Voor jou kan het namelijk belangrijk zijn dat de baan aansluit bij jouw wensen en speelsterkte. (Sommige Championship courses zijn soms zo extreem moeilijk, dat ze je speel plezier drastisch kunnen beïnvloeden. Je kunt op de meest bijzondere en exclusieve baan ter wereld staan, maar als je niet in staat bent te scoren dan is je de lol snel vergaan). Terwijl voor anderen juist de uitdaging of uitstraling van deze banen het bijzonder interessant maakt.

Door je wensen voor een golfreis vooraf te organiseren en regelen kun je vele voordelen opleveren. Zoals het (voortijdig) reserveren van starttijden. Greefees kunnen zomaar, afhankelijk van een starttijd,heel veel schelen. Sommige topbanen rekenen op bepaalde tijden van de dag tot 50% minder voor een greenfee (denk aan twilight of High noon enz). Meestal is de baan dan ook wat rustiger en kun je nogmeer genieten van een relaxte golfspel.

Op bepaalde banen, is het noodzakelijk om een buggy te hebben. Als je dit vooraf reserveert, voorkom je veel ergernis. Er zijn vaak maar een beperkt aantal buggy’s beschikbaar.

Wat betreft de prijzen is het ook vaak zoeken in een hooiberg. Het kan namelijk een enorm verschil uitmaken in welke hotel je logeert. Op vele top golf banen hebben ze contracten met hotels in de omgeving. Dit soort hotels zijn vaak in de hogere range te vinden, maar uiteindelijk kun je in je totale uitgave behoorlijk besparen, doordat je aanzienlijke kortingen krijgt op de greenfees en lunches.

En dan is er uiteindelijk onog het vervoer van de golfbagage. Bij veel vliegmaatschapijen wordt de golfbagage extra berekend. Ook hier zijn oneindig veel combinaties mogelijk. Zo kan bv een vlucht met KLM in combinatie met golfbagage goedkoper zijn dan dat je een budget vlucht neemt.

Zoals je ziet en waarschijnlijk weet komt er best wat kijken bij het plannen van een goede golfreis. Maar dit is juist één van mijn specialiteiten. Bij mijn Service hoort dat jij je puur op je golfrondes (of vakantie) kunt richten en ik mij volledig op alles er omheen concentreer.

Als je meer informatie wilt over individuele golfreizen of interesse hebt in een golf-groepsreis met een internationaal PGA Professional, neem dan vrijblijvend contact met me op om de opties te bespreken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *