Vliegen

vliegtickets

VLIEGTUIGSTOELEN ZIJN QUA ZIT BELEVING NIET ALLEMAAL HELZELFDE

We weten allemaal dat niet alle vliegtuigstoelen hetzelfde zijn. Ook al zijn de stoelen qua ontwerp wel hetzelfde, het zit plezier verschilt enorm. We kennen het allemaal- een kind wat tegen de achterkant van je stoel schopt, te weinig beenruimte, de strijd om de stoelleuning…..enz. Al deze zaken kunnen zorgen voor een vervelend en soms stressvolle vlucht.

Wat zijn goede stoelen?
Exit rijen, gangpad of raamstoelen, en de stoelen meer aan de voorkant van het vliegtuig worden gezien als de beste plaatsen. Op een korte zakenvlucht, zou je willen kiezen voor een stoel aan het gangpad en wel zover als mogelijk vooraan, zodat je na aankomst snel kunt uitstappen. Op een nachtvlucht zou je een raamstoel kunnen kiezen, zodat je je hoofd kunt laten rusten. Mensen die vliegen spannend vinden kunnen kiezen voor stoelen direct boven de vleugels om zo min mogelijk last te hebben van turbulentie.

De exit-rij stoelen bieden meestal net iets meer beenruimte, maar zijn weer niet zo handig als je met een gezin vliegt. En daarbij komt dat voor de US wetgeving, het voor kinderen verboden is om in exit-rijen te zitten en baby’s mogen niet eens in de rijen direct achter of voor een exit-rij zitten.

Vele vliegers kiezen voor bulkhead-stoelen, deze stoelen zijn direct achter muren, gordijnen en screens en scheiden verschillende delen van het vliegtuig. Omdat er geen stoelen voor je zijn, heb je geen last van de passagiers voor je die hun stoel naar achteren in je schoot leggen (en soms hebben deze stoelen zelfs net iets meer beenruimte) Maar PAS OP niet alle Bulkhead rijen worden gelijk gemaakt. Op sommige vliegtuigen is bv de eerste Bulkhead rij juist krap en oncomfortabel. Denk er ook aan dat deze rijen vaak geen ruimte bieden (of dat het verboden is) om spullen onder je stoel weg te stoppen, dit in verband met eventuele blokkering van vluchtroutes.

CONCLUSIE:
Het kiezen van de juiste stoel is nog niet zo makkelijk, vaak zul je de beste resultaten behalen als je dit door je travel agent laat uitvoeren. Travel agents zijn meer bekend met de specifieke stoel schikking en indeling, zij kunnen voor jou echt op maat stoelen boeken en vaak ook nog tegen betere prijzen.