Ski vakanties van NU zijn veel meer dan Skiën en Boarden

Het boeken en plannen van een skivakantie is veel complexer dan een aantal jaar terug (en toen was het al vrij complex). Je kan niet zomaar meer een skivakantie selecteren op Sneeuwzekerheid, Hotel/pension, Skipas en/of de Apres-ski mogelijkheden.

De mentaliteit van wintersporters is namelijk de afgelopen 30 jaar sterk veranderd. Tegenwoordig gaat het meer over plezier dan over inspanning. Mensen kwamen vroeger voor de sport, nu komen ze voor plezier. De gemiddelde tijd dat een wintersporter op de latten staat is dan ook gedaald van 6 uur (10 jaar terug) naar net aan 4 uur nu.

Misschien denk je dat als mensen met wintersportvakantie gaan, ze de meeste van de tijd bezig zullen zijn met het cruisen van de bergen op de latten of plank, maar dit is ver achterhaald. Vroeg opstaan om als eerste de maagdelijk geprepareerde piste te bedwingen en tot 5 uur middags door te gaan, is niet meer voor iedereen de norm.

Wintersporters van NU blijken net zoveel tijd door te brengen in de Spa, met Wine and Dine of natuurtochten en/of met andere recreatieve activiteiten, als op de ski’s.

Wintersportresorts spelen dan ook heel handig in op deze entertainment-trend. Zij merken dat zelfs binnen 1 gezin de gezinsleden vaak totaal andere dingen willen beleven. Vader wil bv vroeg op de latten staan, moeder wil juist naar de spa, de dochter wil schaatsen en de zoon wil eerst naar de bioscoop of game-room voordat hij in de middag gaat snowboarden. Hotels en appartementen merken dat hun kamers volgeboekt worden, juist omdat ze een spa, zwembad, geweldige keuken en extra’s kunnen bieden. Dat ze veel duurder zijn dan 10 jaar terug maakt blijkbaar niet uit. Als voorbeeld in Vallorcine, in de buurt van Chamonix, heeft het vijf-sterren Hotel Residence et Spa, een Japans bad, een Hamam en Sauna- en zij merken dat vele van hun klanten voor het grootste deel helemaal niet gaan skiën. De meeste gasten komen juist om hun batterijen op te laden en voor de rustige en authentieke sfeer. De Europese skigebieden merken dat er een sterke behoefte is aan de duurdere Wine and Dine mogelijkheden, de gebruikelijke raclettes of friten mit Worst, daalt sterk in populariteit. Het Franse Courchevel telt zelfs zeven Michelin-ster restaurants, evenals vele eetgelegenheden die prestige wijn awards hebben gewonnen.

Toch is niet ieder wintersporter uit op (alleen) de luxe Spa en Wine and Dine beleving, er blijkt een steeds grotere behoefte te leven om weer back to the roots te gaan, zoeken naar de puurheid van de bergen en van de natuur beleven. ‘Deze mensen gaan liever maar drie uur skiën en besteden de rest van de tijd met BV Sneeuwschoenwandelen , Sleeën, Bergwandelen of Ski joering (een Scandinavische vorm van Skiën waar je op je ski’s getrokken wordt door paarden)’

Deze verandering van trend en dus de ongekend hoeveelheid aan winter(sport) mogelijkheden, maakt het juist heel lastig (als je er niet in thuis bent) om die vakantie-locatie te vinden waar Jij en je metgezellen optimaal aansluiting vinden. Het is een beetje als zoeken in de hooiberg. Mijn advies zou dan ook zijn om je goed te laten adviseren voordat je een wintersport vakantie gaat boeken. Er is zoveel meer dan je na even Google’n kunt vinden.

Ik kan samen met jou opzoek gaan naar wat Jij wilt beleven, wat JIJ verwacht, naar jouw specifieke wensen. Wil je BV avontuur, een adrenaline stoot, ontspannen of juist een natuurbeleving, ik vindt voor jou de meest passende winter(sport)vakantie.

Quality-time

Maak tijd vrij om quality-time te beleven
Uit wetenschappelijkonderzoek blijkt dat het aangaan en onderhouden van sociale activiteiten meehelpt om je batterij op te laden. Helaas schuiven we dit te vaak om functionele redenen voor ons uit. Als we er niet bewust op letten en naar handelen raakt het gewoon ondergesneeuwd in ons druk professioneel leven of omdat de gewone dagelijkse zaken onze aandacht opeisen. Ik kies er daarom voor om bewust stil te staan om mijzelf te gunnen quality time met mijn vrienden, familie en partner te hebben. Voor mij is het samen op reis gaan en onvergetelijke momenten beleven een onbetaalbare vorm van verbondenheid in het HIER EN NU!

Vliegen

vliegtickets

VLIEGTUIGSTOELEN ZIJN QUA ZIT BELEVING NIET ALLEMAAL HELZELFDE

We weten allemaal dat niet alle vliegtuigstoelen hetzelfde zijn. Ook al zijn de stoelen qua ontwerp wel hetzelfde, het zit plezier verschilt enorm. We kennen het allemaal- een kind wat tegen de achterkant van je stoel schopt, te weinig beenruimte, de strijd om de stoelleuning…..enz. Al deze zaken kunnen zorgen voor een vervelend en soms stressvolle vlucht.

Wat zijn goede stoelen?
Exit rijen, gangpad of raamstoelen, en de stoelen meer aan de voorkant van het vliegtuig worden gezien als de beste plaatsen. Op een korte zakenvlucht, zou je willen kiezen voor een stoel aan het gangpad en wel zover als mogelijk vooraan, zodat je na aankomst snel kunt uitstappen. Op een nachtvlucht zou je een raamstoel kunnen kiezen, zodat je je hoofd kunt laten rusten. Mensen die vliegen spannend vinden kunnen kiezen voor stoelen direct boven de vleugels om zo min mogelijk last te hebben van turbulentie.

De exit-rij stoelen bieden meestal net iets meer beenruimte, maar zijn weer niet zo handig als je met een gezin vliegt. En daarbij komt dat voor de US wetgeving, het voor kinderen verboden is om in exit-rijen te zitten en baby’s mogen niet eens in de rijen direct achter of voor een exit-rij zitten.

Vele vliegers kiezen voor bulkhead-stoelen, deze stoelen zijn direct achter muren, gordijnen en screens en scheiden verschillende delen van het vliegtuig. Omdat er geen stoelen voor je zijn, heb je geen last van de passagiers voor je die hun stoel naar achteren in je schoot leggen (en soms hebben deze stoelen zelfs net iets meer beenruimte) Maar PAS OP niet alle Bulkhead rijen worden gelijk gemaakt. Op sommige vliegtuigen is bv de eerste Bulkhead rij juist krap en oncomfortabel. Denk er ook aan dat deze rijen vaak geen ruimte bieden (of dat het verboden is) om spullen onder je stoel weg te stoppen, dit in verband met eventuele blokkering van vluchtroutes.

CONCLUSIE:
Het kiezen van de juiste stoel is nog niet zo makkelijk, vaak zul je de beste resultaten behalen als je dit door je travel agent laat uitvoeren. Travel agents zijn meer bekend met de specifieke stoel schikking en indeling, zij kunnen voor jou echt op maat stoelen boeken en vaak ook nog tegen betere prijzen.

Zonder Stress op (golf)reis gaan

Herken jij dat ook? Willen golfen op de mooiste banen ter wereld. Maar vindt die maar eens en als je er al één gevonden hebt, hoe plan je dat je ook gegarandeerd kunt genieten van de baan? Uit ervaring weet ik dat er dan VEEL meer bij komt kijken dan gewoon een standaard reis uit een catalogus boeken.

Kunnen genieten op de golfbaan, hangt van meerdere factoren af. Vaak kijken golfers eerst naar prijs, bestemming, klimaat, jaargetijden en baandrukte. Maar er is meer en dit maakt het tot maatwerk. Wat voor de één passend is, is voor de ander juist geen optie.
De één wil alleen voor het golfen gaan, terwijl de ander juist golf met andere vakantieactiviteiten wil combineren.
Als je alleen voor het golfen gaat dan wil je wellicht ook nog op verschillende banen kunnen spelen, terwijl bij een combi(golf) vakantie, juist de verscheidenheid aan banen minder belangrijk is. Want de niet-golf mogelijkheden in de regio zijn dan minstens zo belangrijk.
Maar het kan ook zijn dat jij het juist leuk vindt om meerdere keren op dezelfde baan te spelen. Als dit zo is, dan wil je dat de baan gevarieerd is, zodat een tweede keer spelen ook leuk en uitdagend blijft.

Hoe een baan aangeschreven staat, hoe bekend de naam is, is leuk, maar zeker niet alles. Voor jou kan het namelijk belangrijk zijn dat de baan aansluit bij jouw wensen en speelsterkte. (Sommige Championship courses zijn soms zo extreem moeilijk, dat ze je speel plezier drastisch kunnen beïnvloeden. Je kunt op de meest bijzondere en exclusieve baan ter wereld staan, maar als je niet in staat bent te scoren dan is je de lol snel vergaan). Terwijl voor anderen juist de uitdaging of uitstraling van deze banen het bijzonder interessant maakt.

Door je wensen voor een golfreis vooraf te organiseren en regelen kun je vele voordelen opleveren. Zoals het (voortijdig) reserveren van starttijden. Greefees kunnen zomaar, afhankelijk van een starttijd,heel veel schelen. Sommige topbanen rekenen op bepaalde tijden van de dag tot 50% minder voor een greenfee (denk aan twilight of High noon enz). Meestal is de baan dan ook wat rustiger en kun je nogmeer genieten van een relaxte golfspel.

Op bepaalde banen, is het noodzakelijk om een buggy te hebben. Als je dit vooraf reserveert, voorkom je veel ergernis. Er zijn vaak maar een beperkt aantal buggy’s beschikbaar.

Wat betreft de prijzen is het ook vaak zoeken in een hooiberg. Het kan namelijk een enorm verschil uitmaken in welke hotel je logeert. Op vele top golf banen hebben ze contracten met hotels in de omgeving. Dit soort hotels zijn vaak in de hogere range te vinden, maar uiteindelijk kun je in je totale uitgave behoorlijk besparen, doordat je aanzienlijke kortingen krijgt op de greenfees en lunches.

En dan is er uiteindelijk onog het vervoer van de golfbagage. Bij veel vliegmaatschapijen wordt de golfbagage extra berekend. Ook hier zijn oneindig veel combinaties mogelijk. Zo kan bv een vlucht met KLM in combinatie met golfbagage goedkoper zijn dan dat je een budget vlucht neemt.

Zoals je ziet en waarschijnlijk weet komt er best wat kijken bij het plannen van een goede golfreis. Maar dit is juist één van mijn specialiteiten. Bij mijn Service hoort dat jij je puur op je golfrondes (of vakantie) kunt richten en ik mij volledig op alles er omheen concentreer.

Als je meer informatie wilt over individuele golfreizen of interesse hebt in een golf-groepsreis met een internationaal PGA Professional, neem dan vrijblijvend contact met me op om de opties te bespreken.